Media Markt voordeel

Wie is Media Markt?
Het bedrijf is in 1979 in München opgericht door Erich en Helga Kellerhals, Leopold Stiefel en Walter Gunz. In 1993 nam MediaMarkt concurrent Saturn over en werd de Media-Saturn Holding opgericht. In 1996 had METRO Group 70% van de aandelen verworven van de MediaSaturn Holding. Al in 1988 had Kaufhof, thans onderdeel van de METRO Group, 54% van de aandelen in handen.

De leiding van MediaMarkt is grotendeels gedecentraliseerd. Per land bestaat een MediaMarkt-holding en iedere vestiging is een zelfstandig opererende onderneming met een eigen rechtspersoon. Elke vestiging geeft een eigen reclamefolder uit, maar de vestigingen gezamenlijk geven ook een folder uit.

MediaMarkt is actief in België, Duitsland, Griekenland, Hongarije, Italië, Nederland, Oostenrijk, Polen, Portugal, Rusland, Spanje, Turkije, Zweden en Zwitserland. MediaMarkt heeft in deze landen meer dan 500 vestigingen (2008), waaronder 50 in Nederland en 24 in België.

In 2006 werd ook de formule van het zustermerk van MediaMarkt, Saturn, gelanceerd in Nederland; in 2007 in België. Eind 2013 werden alle vestigingen van Saturn in België omgevormd tot MediaMarkt-vestigingen. Enkel de vestiging op de Antwerpse Meir werd gesloten. In 2014 werden ook de Saturn vestigingen in Nederland omgebouwd tot MediaMarkt-vestigingen.
(bron Wikipedia)

Scroll naar boven